JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

De Gezichten van Margraten terug van 1 tot en met 5 mei

Geschreven: maandag 29 februari 2016

Het eerbetoon De Gezichten van Margraten keert dit jaar van 1 tot en 5 mei terug op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Voor deze nieuwe editie roept de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, organisator van het eerbetoon, wederom op tot het insturen van persoonlijke foto’s van de in Margraten begraven of herinnerde Amerikaanse soldaten. Sinds de eerste editie zijn er inmiddels meer dan 450 nieuwe foto’s gevonden.

Tijdens De Gezichten van Margraten krijgen de 10.023 in Margraten begraven en herinnerde soldaten letterlijk een gezicht doordat een persoonlijke foto bij hun graf of naam op de Muren der Vermisten geplaatst wordt. Tijdens de eerste editie van het eerbetoon in 2015 waren 3.300 foto’s te zien. Hierdoor stonden de 25.000 bezoekers voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog oog in oog met de Amerikaanse bevrijders.

160227 2016Nog steeds worden nieuwe foto’s gevonden. Zo ook door adoptanten die geïnspireerd door de eerste editie van het eerbetoon in Amerika op zoek zijn gegaan naar een foto van hun adoptiesoldaat. De familie Krick nam bijvoorbeeld contact op met de Portland Press Herald in de staat Maine in hun zoektocht naar de familie en een foto van Linton Lowell. Met succes. Lowell is één van de meer dan 450 soldaten die aankomende mei voor het eerst een gezicht krijgt.

Nieuwe foto’s voor het eerbetoon kunnen onder andere via de website van De Gezichten van Margraten ingestuurd worden. Dit kan op www.degezichtenvanmargraten.nl. Ook kan er gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Foto’s kunnen ook per post gestuurd worden via Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, Loonsevaert 21,
5171 LL Kaatsheuvel.

De nieuwe editie wordt onder andere gesteund door Rabobank Centraal Zuid-Limburg, de Stichting Elisabeth Strouven, de Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof en de Amerikaanse Ambassade in Den Haag. Zij die het project willen steunen kunnen een donatie doen op NL02 RABO 0161472427, ten name van de stichting. Per 8,50 euro kan er een fotodisplay worden aangeschaft. Meer informatie over deze editie wordt de komende maanden bekend gemaakt.

De Gezichten van Margraten is een initiatief van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, een collectief van Nederlandse en Belgische adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven op begraafplaatsen in Nederland en België. De stichting doet in het bijzonder onderzoek naar de soldaten begraven daar. De stichting beheert geen van de adoptieprogramma's voor de diverse begraafplaatsen, dat in het geval van de begraafplaats in Margraten beheerd wordt door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15