JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

2018

32260786 10214521432543157 2838142826175266816 oVan 2 tot en met 6 mei 2018 waren De Gezichten van Margraten weer te zien op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Dat jaren waren dat er maarliefst 5.800. Al deze foto's werden geplaatst bij hun graven of hun namen op de Muren der Vermisten te zien. Maar het waren niet enkel de gezichten die deze dagen te zien waren. Voor het eerst waren ook de audioverhalen Stemmen van Margraten te beluisteren. Deze door Stichting Laudio gemaakte audioverhalen geven een beter beeld van de soldaten die op de begraafplaats zijn begraven en van de gemeenschap die de herinnering aan hen levend houdt.

Meer dan 20.000 mensen bezochten het eerbetoon, dat op 2 mei werd geopend in aanwezigheid van onder meer Gouveneur Bovens en de Amerikaans Ambassadeur Hoekstra. Op deze archiefpagina zult u onder meer foto's en videos terugvinden, alsmede het programmaboekje bijvoorbeeld. Zo kunt u deze editie van het eerbetoon nog eens herleven.

 

Programmaboekje

Tijdens De Gezichten van Margraten ontvingen bezoekers een programmaboekje met daarin meer informatie over het eerbetoon, informatie over de audiotour Stemmen van Margraten en diverse verhalen van oorlogsslachtoffers die in Margraten maar ook op andere begraafplaatsen in Nederland hun laatste rustplaats vonden. Op deze pagina kunt het programmaboekje nog eens nalezen. Eventueel kunt u deze dan ook nog doorsturen naar onder meer Amerika. Er is namelijk ook een Engelstalig gedeelte in het boekje te vinden!

Lees meer: Programmaboekje

Stemmen van Margraten

Alhoewel foto’s meer zeggen dan duizend woorden, ze vertellen niet het hele verhaal. Daarom creëerden wij in samenwerking met Stichting Laudio drie nieuwe audioverhalen op dit ereveld; Stemmen van Margraten. De soldaten die hier begraven liggen, de vermisten; zij verdienen het om gehoord te worden. Een jaar lang kon men hun verhalen beluisteren tijdens een bezoek aan de begraafplaats.

Lees meer: Stemmen van Margraten

Programma 2-6 mei 2018

Margraten krijgt een gezicht! Wie waren de mannen en de vrouwen die meer dan 73 jaar geleden ons de vrijheid teruggaven? Tijdens De Gezichten van Margraten kunt u onze bevrijders eindelijk ontmoeten als er ongeveer 5.850 foto's bij de graven en de Muren der Vermisten te zien zijn. De foto's laten de gezichten zien van de slachtoffers: de veelal jonge soldaten en hun geliefden. Tijdens dit eerbetoon staan we bij hen stil en denken we na over vrijheid in de hedendaagse samenleving.

Lees meer: Programma 2-6 mei 2018

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15