JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Missie

Met het project De Gezichten van Margraten ambieert de Fields of Honor Foundation om zoveel mogelijk soldaten begraven of herinnerd op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten, ook wel American War Cemetery and Memorial Netherlands,  een gezicht te geven. Dit wil zij op twee manieren bereiken.

margraten13-2Ten eerste door het voorzetten van haar werkzaamheden voor haar Fields of Honor – Database, waar al sinds 2009 informatie over Margratense soldaten in wordt verzameld en die permanent en vrij toegankelijk is via het internet. Het project “De Gezichten van Margraten” biedt de mogelijkheid om de informatie in haar database verder te completeren.

Het hoofddoel van dit project is echter om tweejaarlijks, rond Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag op 4 en 5 mei, zoveel mogelijk graven en namen op de Muren der Vermisten van een foto te voorzien, om zo deze namen een gezicht te geven. Zo krijgen onze bevrijders meer dan 70 jaar naar dato alsnog een gezicht en zal de herinnering aan hen levend worden gehouden.

De Stichting is ervan bewust dat het niet haalbaar is om alle namen een gezicht te kunnen geven. Niettemin hoopt zij uiteindelijk vele namen een gezicht te geven. Bij het begin van het project beschikte de Stichting over de foto’s van ongeveer 2.000 soldaten, welke zij verkregen heeft door eigen onderzoek of via adoptanten, familieleden, collega-onderzoekers en veteranenorganisaties. Dit streefgetal hoopt zij te bereiken door middel van een gezamenlijke inspanning met overheden, adoptanten, familieleden van soldaten en anderen. Inmiddels zijn er al meer dan 5.000 foto's beschikbaar.

De Stichting is van mening dat het onverminderd belangrijk blijft om aandacht te besteden aan de offers die deze gesneuvelde Amerikaanse soldaten brachten, want vrijheid is niet vanzelfsprekend. Hiervan bewust zijn vormt een belangrijke voorwaarde om mogelijke toekomstige conflicten tegen te gaan: dit nooit meer. De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven hoopt met haar project dan ook bij te dragen aan het versterken van dit bewustzijn. Zeker voor de huidige jongere generaties is het van belang dat hier actief aandacht wordt besteed. Zij hebben de oorlog niet mee gemaakt en de generatie die dat wel heeft neemt zeer sterk af, waardoor die generatie het verhaal van de oorlog niet meer aan de jongere generaties kan overbrengen.

 

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15