JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Stichting

De Fields of Honor Foundation zet zich in om de herinnering aan de gesneuvelde Amerikaanse bevrijders levend te houden door middel van historisch onderzoek naar deze soldaten. Dit doet zij sinds 2011, maar de voorloper van de stichting, de website Adoptiegraven.nl, was reeds in 2007 online.

324330 289624701104109 498879567 oSinds 2009 verzamelt de stichting actief documentatie van de omgekomen Amerikaanse soldaten in de online vrij toegankelijke Fields of Honor – Database met het doel om elke soldaat een gezicht te geven en de herinnering aan hen levend te houden. Dit doet zij niet enkel voor de soldaten die begraven zijn of herinnerd worden op de begraafplaats in Margraten, maar ook voor de Amerikaanse soldaten begraven op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Epinal, Henri-Chapelle, Lorraine en Luxemburg. Deze worden, net zoals de begraafplaats in Margraten, beheerd door de Amerikaanse overheidsorganisatie American Battle Monuments Commission.

De Stichting heeft informatie en foto's, in beperkte of uitgebreide mate, over alle 10.022 soldaten begraven of herinnerd als vermiste op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Ook heeft zij informatie en foto's over ongeveer 30.000 soldaten begraven op de vijf overige Amerikaanse begraafplaatsen. Deze informatie is verkregen via eigen historisch onderzoek, maar vaak ook aangeleverd door adoptanten, familieleden van soldaten, collega-onderzoekers en veteranenorganisaties. De Stichting hoopt uiteindelijk een zo'n compleet mogelijk profiel van elke soldaat samen te kunnen stellen en zo al deze soldaten een gezicht te geven.

Naast haar primaire activiteiten in het onderzoek ten behoeve van de Fields of Honor - Database organiseert de stichting ook in toenemende mate activiteiten buiten het internet om. Zo organiseert de stichting jaarlijks een meeting die in voorgaande jaren naar België en Luxemburg gingen.

Op onze website www.fieldsofhonorfoundation.com is meer informatie te vinden over onze stichting.

Adopteren
De Fields of Honor Foundation wil benadrukken dat zij geen van de adoptieprogramma's voor de diverse Amerikaanse begraafplaatsen beheert. Indien u specifiek op zoek bent naar de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten, de organisatie die het adoptieprogramma voor Margraten in beheer heeft, verwijzen wij u door naar hun website www.adoptiegraven-margraten.nl.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15