JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

2015

IMG 2919-2Van 2-5 mei 2015 waren bij de graven en namen op de Muren der Vermisten van 3.300 Amerikaanse soldaten persoonlijke foto's te vinden. Voor het eerst in de 70-jarige geschiedenis van de begraafplaats kregen zij een gezicht. Ongeveer 25.000 mensen bezochten dit jaar eerbetoon en zij brachten zo'n 4.000 boeketten met zich mee. Was het voor u echter niet mogelijk om de begraafplaats te bezoeken? Of wilt u het een en ander nog eens terugkijken of teruglezen? Op deze pagina vindt u meer over de eerst editie van De Gezichten van Margraten.

In de media

Voorafgaand, tijdens en na afloop van De Gezichten van Margraten in mei 2015 was er in het binnen- en buitenland aandacht voor het eerbetoon. Op deze pagina is een beknopt overzicht te vinden van enkele artikelen en reportages over het project door lokale, nationale en internationale media.

Lees meer: In de media

Ceremonie 2 mei

In de middag van 2 mei werd het project De Gezichten van Margraten geopend onder de belangstelling van enkele honderden bezoekers tijdens een herdenkingsceremonie. Op deze pagina heeft u de mogelijkheid om de toespraken van tijdens die middag nog eens door te lezen of om de ceremonie her te beleven middels een beknopt fotoverslag.

Lees meer: Ceremonie 2 mei

Foto's

Wilt u De Gezichten van Margraten van 2015 nog eens herbleven in foto's? Op deze pagina vindt u een overzicht van het eerbetoon van vorig jaar in 40 foto's. Op deze pagina staan ook de foto's van alle fotoplaatjes die in 2015 bij de graven en de Muren der Vermisten stonden. Als u er toen niet bij kon zijn, dan heeft u nu de mogelijkheid om alsnog de foto bij het graf te zien!

Lees meer: Foto's

Programmaboekje

Tijdens De Gezichten van Margraten deelden we een programmaboekje uit aan de bezoekers van de begraafplaats. In totaal werden er 8.000 boekjes uitgedeeld. Was u niet in staat om een exemplaar te bemachtigen, raakte u uw exemplaar kwijt, wilt u het boekje naar anderen sturen of wilt u gewoon het een en ander nalezen? U vindt het boekje hier en hier kunt u ook een exemplaar downloaden. Het tweetalige boekje bevat onder andere informatie over het project en de begraafplaats.

Lees meer: Programmaboekje

Programma De Gezichten van Margraten 2-5 mei 2015

Margraten krijgt gezicht! Van 2 tot en met 5 mei 2015 zullen er bij meer dan 3.000 graven en namen op de Muren der Vermisten op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten foto's geplaatst worden van de aldaar begraven of herdachte soldaat. De foto's zullen de verhalen vertellen van de veelal jonge mannen en vrouwen die het leven lieten voor onze vrijheid. Maar even goed vertellen zij de verhalen van hun achtergebleven geliefden. De personen begraven in Margraten waren immers niet alleen soldaten. Hiermee krijgen onze Amerikaanse bevrijders eindelijk een gezicht 70 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer: Programma De Gezichten van Margraten 2-5 mei 2015

Meer artikelen...

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15