JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

vfonds nieuwste sponsor

Geschreven: dinsdag 17 februari 2015

De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven verwelkomt het vfonds als nieuwste sponsor voor het project De Gezichten van Margraten. In het kader van de viering en herdenking van 70 jaar bevrijding in Nederland dit jaar steunt het fonds een groot aantal projecten die georganiseerd worden hiervan, waaronder De Gezichten van Margraten. Met de steun van het fonds is de financiering voor het eerbetoon op de Margratense begraafplaats van 2 tot en met 5 mei rond.

Het vfonds "zet zich in voor de erkenning en waardering van geüniformeerden die in dienst zijn van de Nederlandse overheid waar ook ter wereld." Bovendien hecht het vfonds er waarde aan om de herinnering aan de oorlog en de gevolgen daarvan voor burgers en militairen levend te houden. "Boven alles moet de bevrijding, vrijheid en vrede ook gevierd worden", zegt Ton Heerts, directeur van het vfonds. "Tegelijkertijd moeten we die vrijheid niet voor lief nemen", vindt hij. Daarom ondersteunt het vfonds, in het belang van de vrede, diverse projecten die de democratie, mensenrechten en de internationale rechtsorde stimuleren. "Het vfonds wil daarmee het maatschappelijk debat over vrede en veiligheid op gang brengen en houden", aldus Heerts.

De activiteiten van het vfonds worden mede mogelijk gemaakt door de Postcode Loterij en de BankGiro Loterij.

subsidievfonds

Het project De Gezichten van Margraten streeft ernaar om zoveel mogelijk Amerikaanse soldaten begraven of herinnerd op de begraafplaats in Margraten een gezicht te geven door van 2 tot en met 5 mei 2015 een foto bij hun graf of naam op de Muren der Vermisten te plaatsen. Iedereen die in het bezit is van een persoonlijke foto wordt opgeroepen om deze in te sturen via www.degezichtenvanmargraten.nl, om zo bij te dragen aan dit unieke eerbetoon.

Het project wordt verder gesteund door de Gemeente Eijsden-Margraten, de provincie Limburg, de Amerikaanse Ambassade in Den Haag, Rabobank Centraal Zuid-Limburg, Stichting Elisabeth Strouven, Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof en Est.21.

De Gezichten van Margraten is een initiatief van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, een collectief van Nederlandse en Belgische adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven op begraafplaatsen in Nederland en België dat in het bijzonder onderzoek doet naar de soldaten begraven daar. De stichting beheert geen van de adoptieprogramma's voor de diverse begraafplaatsen, dat in het geval van de begraafplaats in Margraten beheerd wordt door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15