JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

De Gezichten van Margraten ontvangt meer steun

Geschreven: zaterdag 20 december 2014

De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, de stichting achter het project De Gezichten van Margraten, is verheugd om mede te delen dat drie nieuwe partijen recentelijk hun steun voor het project hebben toegezegd. Stichting Elisabeth Strouven en Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof hebben een subsidie toegekend om het plaatsen van de foto's bij de 10.023 graven en namen op de Muren der Vermisten op de begraafplaats in Margraten mogelijk te maken. Esther Saris van communicatiebureau Est.21 draagt als vorm van sponsoring bij aan de communicatie rondom het project.

De Stichting Elisabeth Strouven steunt vanuit haar missie diverse sociaal-maatschappelijke en culturele projecten in met name Maastricht, maar ook in omstreken. Ook Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof zet zich in voor een leefbare samenleving door diverse sociale, maatschappelijke en culturele projecten te ondersteunen. Esther Saris heeft jaren van ervaring opgebouwd op het gebied van communicatie en werkt(e) onder andere voor het Bonnefantenmuseum, VVV Maastricht en Maastricht Bereikbaar.

Al eerder zegden de Provincie Limburg, de gemeente Eijsden-Margraten, de Amerikaanse Ambassade in Den Haag en Rabobank Centraal Zuid-Limburg hun steun voor het project toe.

Het project De Gezichten van Margraten streeft ernaar om zoveel mogelijk Amerikaanse soldaten begraven of herinnerd op de begraafplaats in Margraten een gezicht te geven door van 2 tot en met 5 mei 2015 een foto bij hun graf of naam op de Muren der Vermisten te plaatsen. Iedereen die in het bezit is van een persoonlijke foto wordt opgeroepen om deze in te sturen via www.degezichtenvanmargraten.nl, om zo bij te dragen aan dit unieke eerbetoon.

De Gezichten van Margraten is een initiatief van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, een collectief van Nederlandse en Belgische adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven op begraafplaatsen in Nederland en België dat in het bijzonder onderzoek doet naar de soldaten begraven daar. De stichting beheert geen van de adoptieprogramma's voor de diverse begraafplaatsen, dat in het geval van de begraafplaats in Margraten beheerd wordt door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

subsidielelisabethsubsidiekanunniksubsidieest21

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15