JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Nederlandse Ambassadeur Bekink: Soldaten verdienen onze eeuwige dank

Geschreven: woensdag 18 juni 2014

De Nederlandse Ambassadeur in de Verenigde Staten Rudolf Bekink heeft recentelijk zijn steun uitgesproken voor het project De Gezichten van Margraten. "De bevrijders van Europa 70 jaar geleden verdienen onze eeuwige dank, met name zij die sneuvelden en begraven zijn ver weg van hun eigen huis," zei Bekink. Ambassadeur Bekink riep Amerika op om op zoek te gaan naar foto's van familieleden die in Margraten begraven zijn.

BekinkPic"We roepen onze Amerikaanse vrienden op om te kijken of zij foto's hebben van hun familieleden die tijdens de oorlog dienden en nu in Margraten rusten," zo zei Bekink. "We zijn vereerd om de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven te helpen met het herinneren van deze soldaten. Ik kan mij niet een betere manier bedenken om deze helden te herdenken als we stilstaan bij de herdenking van 70 jaar bevrijding," zei de ambasadeur over het project De Gezichten van Margraten.

Het project De Gezichten van Margraten van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven tracht in het kader van de viering en de herdenking van 70 jaar bevrijding zoveel mogelijk Amerikaanse soldaten begraven of herinnerd op de Amerikaanse Begraafplaats in het Limburgse Margraten een gezicht te geven. Tijdens een speciaal herdenkingsweekend in mei 2015 zullen de foto's bij de graven en de namen op de Muren der Vermisten geplaatst worden. Hiermee krijgen namen op de kruizen en de muren, en daarmee de Amerikaanse bevrijders, 70 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het eerst een gezicht. De stichting roept iedereen die in het bezit is van een foto van één van de soldaten in te sturen via de website www.degezichtenvanmargraten.nl.

De Gezichten van Margraten is een initiatief van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, een collectief van Nederlandse en Belgische adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven op begraafplaatsen in Nederland en België dat in het bijzonder onderzoek doet naar de soldaten begraven daar. De beschikbare informatie en foto's zijn online in te zien in de Fields of Honor - Database van de stichting. De stichting beheert geen van de adoptieprogramma's voor de diverse begraafplaatsen, dat in het geval van de begraafplaats in Margraten beheerd wordt door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

 

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15