JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Monument op papier Margraten binnen enkele dagen uitverkocht, herdruk volgt

Geschreven: donderdag 07 mei 2020

Binnen enkele dagen na de publicatie van het herdenkingsboek De Gezichten van Margraten: Zij blijven voor altijd jong is het boek uitverkocht. Het monument op papier bevat enkele honderden verhalen en gezichten alsmede als alle namen van de iets meer dan 10.000 Amerikaanse soldaten die in Margraten herdacht worden. Een tweede druk is inmiddels in gang gezet. Tot die tijd kan men boeken reserveren via onze website.

Thuis herdenkenIMG 2669

Het boek is onderdeel van een oproep van het project De Gezichten van Margraten, waarbij er begin mei 7.500 gezichten op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten te zien zou
den zijn, om toch thuis te herdenken. Naast het boek werd er daarom een speciale herdenkingsposter gemaakt. Aan de oproep werd veelvuldig gehoor gegeven. De afgelopen dagen verscheen er een groot aantal eerbetonen aan de soldaten in Margraten op social media en thuis in het raam

Engelstalige versie

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een Engelstalige uitgave van het boek, dat geschreven werd door Jori Videc, Sebastiaan Vonk en Arie-Jan van Hees namens de Fields of Honor Foundation. "Vanzelfsprekend is er veel vraag vanuit Amerika. Net zo goed als wij willen ze hun geliefden en landgenoten herdenken. Zo goed en kwaad als het kan in deze tijd zoeken we nu uit hoe we daar het boek in het Engels kunnen uitbrengen," zegt Sebastiaan Vonk van de Fields of Honor Foundation.

Belangstellenden voor een Engelstalige uitgave van het boek kunnen zich via de website inschrijven voor een mailinglijst. Zodra er meer nieuws is over de uitgave krijgen zij dan meteen een bericht.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15