JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Omarm de vrijheid!

Geschreven: zaterdag 30 april 2016

De Gezichten van Margraten is meer dan alleen een eerbetoon aan onze bevrijders. Ook bezoekers geven gezicht aan Margraten en geven met hun bezoek naast respect voor onze bevrijders ook uitdrukking aan: “dit nooit meer.” Graag nodigen wij u en alle andere bezoekers uit om tijdens uw bezoek de vrijheid zichtbaar en persoonlijk te omarmen en door te geven, zowel in beeld als in woord. Dit kunt u doen door van 1 t/m 5 mei plaats te nemen op de speciale ‘De vrijheid omarmd’ foto-spot of door uw verhaal en gevoelens over vrijheid achter te laten in een van de gastenboeken.

Wat betekent vrijheid voor u? Wie of wat omarmt u als u aan vrijheid denkt? Met wie deelt u de vrijheid? Leg het vast in beeld en woord en geef vrijheid door!

GVM tl 27042016 2

Pieter Diederen, Mieke Kirkels en Jonathan Wanders geven de vrijheid door. Jonathan: "Vrijheid zou een universeel geboorterecht moeten zijn. Maar vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend, zelfs niet in Nederland. Elk tijdperk moet zijn eigen vorm van vrijheid scheppen. Zo was het ten tijde van WO II en zo is het nu. Dus laten we vooral niet stilstaan bij de graven op de Amerikaanse begraafplaats, maar de vrijheidsgedachte van de gevallen soldaten uitdragen. Het is aan ons om te beslissen wat we meenemen naar de toekomst. Mijn toekomst is er een waar iedereen in vrijheid leeft."

GVM tl 27042016 3 GVM tl 27042016 4

En ook de families Cholly en Geijselaers omarmen de vrijheid tijdens De Gezichten van Margraten. Over vrijheid zegt Ria Cholly: "Vrijheid kun je niet kopen, dat moet je bewaken. Kijk in de huidige wereld en je ziet hoeveel mensen er in onvrijheid leven. Vrijheid is niet voor ons alleen maar voor iedereen op de wereld. Waarom zijn wij bevoorrecht dat wij in vrijheid mogen leven? In mijn ogen als de macht en haat verdwijnt is er voor iedereen vrijheid." Maar weten we eigenlijk wel wat het betekent om onvrij te zijn? Dat vraag Sonja Geijselaers zich af: "Kunnen wij, de 4de generatie na de Tweede Wereldoorlog, wel veel vertellen over vrijheid of geen vrijheid. Welke emoties komen vrij als we praten over vrijheid of geen vrijheid. Geen vrijheid hebben wij nooit ervaren, misschien is het daarom zo moeilijk om over vrijheid te praten. De ultieme offers die zijn gegeven voor onze vrijheid liggen onder duizenden witte kruizen. De kans om een leven op te bouwen en een gezin te stichten: dat is wat wij graag willen doorgeven aan onze kinderen."

Ria Cholly en Marciano Geijselaers over aan wie zij de vrijheid door willen geven. Aan de wereld, maar ook aan zichzelf:

Omarm samen met ons de vrijheid! Kom van 1 tot en met 5 mei naar de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten.

Door plaats te nemen op ‘De vrijheid omarmd’ foto-spot van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (SVAAO) en uw verhaal achter te laten in de speciale gastenboeken, gaat u akkoord met het gebruik van uw verhaal, uw foto en hierbij behorend portretrecht door SVAAO voor vermelding en gebruik in SVAAO-media, waaronder (online) publicatie en via social media, als ook voor media-uitingen over dit project.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15