JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Rabobank Centraal Zuid-Limburg sponsor van De Gezichten van Margraten

Geschreven: zaterdag 12 december 2015

Rabobank Centraal Zuid-Limburg is de komende vier jaar een vaste sponsor van het eerbetoon De Gezichten van Margraten. Via het Coöperatiefonds steunde de Rabobank al de eerste editie van het eerbetoon in 2015. Ook de komende jaren wil de Rabobank het eerbetoon graag blijven ondersteunen, "omdat het zeker in deze tijd belangrijk is om een gezicht te geven aan de mensen die hebben gevochten voor onze vrijheid."

subsidierabobankWanneer de volgende editie van De Gezichten van Margraten plaatsvindt is op dit moment nog niet bekend. De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven hoopt hierover binnenkort meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. Wel blijft de stichting oproepen om foto's van soldaten die ofwel begraven of herinnerd zijn op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten in te sturen voor toekomstige edities van dit eerbetoon. Foto's kunnen ingestuurd worden via www.degezichtenvanmargraten.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Gezichten van Margraten is een eerbetoon van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven. Via het eerbetoon krijgen de Amerikaanse bevrijders uit de Tweede Wereldoorlog letterlijk een gezicht doordat persoonlijke foto's bij hun graven of namen op de Muren der Vermisten geplaatst worden. De eerste editie van dit eerbetoon vond plaats van 2 tot en met 5 mei 2015 en werd bezocht door 25.000 mensen. In de tussentijd zijn de foto's ook online te bekijken in de Fields of Honor - Database van de stichting. De database bevat informatie, en veelal ook foto's, over meer dan 22.000 Amerikaanse soldaten begraven in Nederland en België.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15