JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Amerikaanse Ambassade en Rabobank steunen project

Geschreven: donderdag 23 oktober 2014

Recentelijk hebben zowel de Amerikaanse Ambassade in Den Haag alsmede het Coöperatiefonds van Rabobank Centraal Zuid-Limburg hun steun uitgesproken voor het project De Gezichten van Margraten. Beiden zullen een financiële bijdrage leveren aan de inspanningen om zoveel mogelijk Amerikaanse soldaten begraven of herinnerd op de Amerikaanse Begraafplaats te Margraten een gezicht te geven. Inmiddels is er van ongeveer 2.700 soldaten een persoonlijke foto beschikbaar, die allemaal van 2 tot en met 5 mei 2015 bij de graven en namen van deze soldaten op de Amerikaanse begraafplaats geplaatst zullen worden.

subsidierabobankMet de steun van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag en van het Coöperatiefonds van Rabobank Centraal Zuid-Limburg is er opnieuw een grote stap gezet in de realisatie van het project De Gezichten van Margraten. Al eerder kende de gemeente Eijsden-Margraten subsidie toe aan het project in het kader van het bevrijdingsprogramma Liberation Eijsden-Margraten.

Het is voor iedereen mogelijk om ook zelf een kleine financiële bijdrage te leveren aan het project. Met een donatie van slechts 7,50 euro kan er een gezicht worden gegeven aan één soldaat. Meer informatie over de mogelijkheid tot het doen van een donatie is te vinden op de pagina Donatie. Ook is het nog steeds mogelijk om een foto van een soldaat in te sturen via de website van De Gezichten van Margraten.

subsidieusambassadeDe Gezichten van Margraten is een initiatief van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, een collectief van Nederlandse en Belgische adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven op begraafplaatsen in Nederland en België dat in het bijzonder onderzoek doet naar de soldaten begraven daar. De stichting beheert geen van de adoptieprogramma's voor de diverse begraafplaatsen, dat in het geval van de begraafplaats in Margraten beheerd wordt door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15