JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Gemeente Eijsden-Margraten steunt De Gezichten van Margraten

Geschreven: dinsdag 26 augustus 2014

De Gemeente Eijsden-Margraten steunt het project De Gezichten van Margraten. De gemeente stelt een subsidiebedrag beschikbaar om bij te dragen aan de inspanningen om zoveel mogelijk van de 10.023 in Margraten begraven of herinnerde Amerikaanse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog een gezicht te geven in het kader van de viering en herdenking van 70 jaar bevrijding. "We zijn erg dankbaar," zegt voorzitter Sebastiaan Vonk van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, de stichting achter het project. "Hiermee wordt een grote stap gezet in de realisatie van het project."

LOGO Eijsden-Margraten NL RGBMet de steun voor het project zal het project De Gezichten van Margraten onderdeel uitgaan maken van het bevrijdingsprogramma Liberation Eijsden-Margraten. Het programma, dat mogelijk wordt gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Eijsden-Margraten en de Provincie Limburg, bestaat uit diverse burgerinitiatieven die de bevrijding van Zuid-Limburg in september 1944 ieder op hun eigen manier herdenken en vieren. Het bevrijdingsprogramma loopt van 12 september 2014 tot en met 24 mei 2015.

Burgemeester Dieudonné Akkermans van de gemeente Eijsden-Margraten: "Ik wil graag dat de mensen de bevrijding gaan beleven, voelen en ontdekken. Dat ze het verhaal over de bevrijding doorvertellen aan komende generaties. Niet alleen nu maar ook in de toekomst!"

Het project De Gezichten van Margraten streeft ernaar om zoveel mogelijk Amerikaanse soldaten begraven of herinnerd op de begraafplaats in Margraten een gezicht te geven door een foto bij hun graf of naam op de Muren der Vermisten te plaatsen. Binnenkort zal bekendgemaakt worden in welk weekend dit plaats zal vinden. Iedereen die in het bezit is van een persoonlijke foto wordt opgeroepen om deze in te sturen via www.degezichtenvanmargraten.nl, om zo bij te dragen aan dit unieke eerbetoon.

De Gezichten van Margraten is een initiatief van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, een collectief van Nederlandse en Belgische adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven op begraafplaatsen in Nederland en België dat in het bijzonder onderzoek doet naar de soldaten begraven daar. De stichting beheert geen van de adoptieprogramma's voor de diverse begraafplaatsen, dat in het geval van de begraafplaats in Margraten beheerd wordt door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15