JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Toch herdenken tijdens het Faces of Freedom weekend

Geschreven: dinsdag 18 mei 2021
De gezichten waren dit jaar wederom niet op de begraafplaats te zien en ook Memorial Day zal besloten zijn. De behoefte om "dankjewel" te zeggen tegen onze bevrijders blijft. Net zoals het belang om over vrijheid in gesprek te blijven. Daarom komen we 29, 30 en 31 mei met een online herdenkingsweekend: Faces of Freedom.
 
beeldmerkkleinDat weekend zullen de namen, gezichten en de historische verhalen van de op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten herdachte soldaten centraal. Luister naar hun verhalen op zondagochtend 30 mei als de auteurs van het herdenkingsboek met elkaar in gesprek gaan. Verder spreken hun namen uit en laten de bijna 8.200 bekende gezichten zien tijdens een meer dan acht uur durende stream op Memorial Day, 31 mei.
 
Op zondagmiddag 30 mei zijn er verder diverse (inter)nationale sprekers aan het woord die een hedendaagse invulling aan de betekenis van vrijheid geven. Zo hebben we twee winnaars van de prestigieuze Four Freedoms Awards, die in het ene jaar in New York en het andere jaar in Middelburg worden uitgereikt. Deze winnaars zijn journalist/ondernemer Sander de Kramer en de organisatie Religions for Peace, waarvan secretaris-generaal Azza Karam spreekt. Ook hebben we Ridder Militaire Willems Orde Gijs Tuinman die vertelt over zijn ervaringen in Afghanistan en de Amerikaanse student Tanner Crunelle, een activist die verandering teweeg wilde brengen op zijn eigen universiteit. Via de chat kan je ook met ze in gesprek!
 
Het Faces of Freedom weekend is een moment van herdenken, maar ook van reflectie. Lees meer over dit weekend: www.degezichtenvanmargraten.nl/facesoffreedom/
 

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15