JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

8.000e foto gevonden: vier vijfde van Amerikaanse soldaten Margraten heeft een gezicht

Geschreven: donderdag 18 februari 2021

Er is een nieuwe mijlpaal bereikt in de zoektocht naar de foto’s van de overleden Amerikaanse soldaten die in het Limburgse Margraten hun laatste rustplaats vonden. Bijna zeven jaar na het begin van de zoektocht werd deze week de 8.000e foto gevonden. Dat betekent dat van nog slechts 1.900 soldaten een foto ontbreekt.

George Hume

De 8.000e foto is die van Llyod George Hume uit San Bernardino, Californië. Hij kwam op 24-jarige leeftijd om het leven toen de bommenwerper waarin hij vloog naar meerdere Duitse aanvallen in brand vloog en in de Noordzee neerstortte. Slechts één bemanningslid overleefde deze crash op 28 juli 1943. Het lichaam van Llyod werd echter nooit gevonden, waardoor hij herdacht wordt als vermiste op de Muren der Vermisten op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. 

De foto is afkomstig van nog levende familie van Llyod George Hume. Een van de vele Amerikaanse vrijwilligers die betrokken zijn bij het project wist deze succesvol op te sporen. Naast een foto van Llyod in zijn legeruniform, vonden zij ook nog enkele jeugdfoto’s. 

Vrijwilligers zoeken naar de foto’s van de in Margraten herdachte Amerikaanse soldaten voor het eerbetoon De Gezichten van Margraten, dat eens in de twee jaar plaatsvindt rondom 4 en 5 mei. Tijdens het eerbetoon worden de foto’s van de soldaten bij hun graven en namen op de Muren der Vermisten geplaatst. Dit gebeurde voor het eerst in 2015, toen er nog ‘slechts’ 3.300 foto’s bekend waren. In 2020 moest het eerbetoon afgelast worden in verband met de coronamaatregelen. 

Ondanks dat ze niet op de begraafplaats te zien zijn, zijn de foto’s van de veelal jonge soldaten altijd te bekijken op hun herdenkingspagina’s in de Fields of Honor – Database: www.fieldsofhonor-database.com

 

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15