JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Verhalen achter foto's gezocht

Geschreven: vrijdag 16 februari 2018

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar ze vertellen niet het hele verhaal. Daarom wil De Gezichten van Margraten in mei, maar ook in de aankomende jaren, de verhalen achter de foto’s gaan vertellen. En wij vragen om uw hulp daarbij! Deel het verhaal van een soldaat met het eerbetoon. Dan delen wij die met de rest van de wereld. Zo kunnen anderen iets van hun levensverhalen leren en er geïnspireerd door worden. En bovenal: zo worden ze niet vergeten.

14976877 988940587894506 523301293381512699 oHoe zag hun leven eruit voor de oorlog? Wat motiveerde deze veelal jonge mannen om in dienst te gaan? Met welke dilemma’s worstelden zij? Waar verlangden zij naar aan het front? Het zijn vragen waarop de foto’s geen antwoord geven. Maar door deze antwoorden kunnen wij deze soldaten beter leren kennen, beter begrijpen waarom zij de keuzes maakten die ze gemaakt hebben. Wij gaan dan ook op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

Daarom vragen wij u om hun verhalen te delen. Heeft u brieven van deze soldaat, familiefoto's, krantenknippsels, rapporten over de diensttijd of anderszins? Al het materiaal dat de bezoekers van het eerbetoon een beter beeld kan geven van de persoon op de foto is welkom. Heeft u materiaal dat u wilt delen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook het contactformulier op de website gebruiken.

Brief van een soldaat aan zijn ouders. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15