JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Nieuws

Via zowel deze pagina als via onze social media accounts op Facebook en Twitter houden wij up de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dit project. Bezoek dan deze pagina regelmatig of volg onze accounts daar om de hoogte te blijven het project De Gezichten van Margraten.

IMG 3152

6.000e Amerikaanse soldaat Margraten krijgt een gezicht

Geschreven: zaterdag 15 september 2018

De zoektocht naar persoonlijke foto’s van de meer dan 10.000 begraven en herdachte Amerikaanse soldaten in het Limburgse Margraten heeft geleid tot een nieuwe mijlpaal. Dit weekend werd een foto van Philip A. Pensabene gevonden via familieleden van de uit New York afkomstige soldaat. De slechts 19 jaar oud geworden Pensabene is daarmee de 6.000e soldaat die een gezicht gegeven kan worden. Inmiddels heeft bijna tweederde van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen soldaten een gezicht.

Lees meer: 6.000e Amerikaanse soldaat Margraten krijgt een gezicht

Ruim 20.000 bezoekers voor Gezichten van Margraten

Geschreven: vrijdag 01 juni 2018

Van 2 tot en met 6 mei hebben meer dan 20.000 bezoekers de Amerikaanse Militaire begraafplaats in Margraten bezocht. De organisatie Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (SVAAO) is onder de indruk van de reacties van de bezoekers. 'Natuurlijk is het fijn dat meer dan 20.000 mensen het eerbetoon bezocht hebben, maar een bezoek heeft pas echt waarde als je het met elkaar hebt over oorlog en vrede. Daarom was het mooi om te zien dat vele gezinnen het juist daarover hadden toen ze de foto's bekeken’; aldus Sebastiaan Vonk, voorzitter van SVAAO.

Lees meer: Ruim 20.000 bezoekers voor Gezichten van Margraten

Posters beschikbaar bij Chriske Margraten

Geschreven: zaterdag 14 april 2018

Elke editie worden er speciaal voor het eerbetoon nieuwe posters ontworpen. Dit jaar staat een ontmoeting met Sergeant James F. Fallon centraal op de posters van het eerbetoon. Deze posters zijn vanaf heden af te halen bij eetcafé in Chriske. Op die manier kunt u zelf aandacht vragen voor het naderende eerbetoon, thuis of door de poster in uw woonplaats te verspreiden.

Lees meer: Posters beschikbaar bij Chriske Margraten

Foto's insturen op uiterlijk 15 april

Geschreven: zondag 01 april 2018

Met nog iets meer dan een maand te gaan tot de derde editie van het eerbetoon De Gezichten van Margraten nadert ook de uiterste deadline voor het insturen van foto's. Uiterlijk 15 april moeten foto's bij de organisatie binnen zijn om ervoor te zorgen dat ze op tijd gedrukt kunnen worden. Foto's die daarna binnen komen kunnen niet meer meegenomen worden.

Lees meer: Foto's insturen op uiterlijk 15 april

Verhalen achter foto's gezocht

Geschreven: vrijdag 16 februari 2018

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar ze vertellen niet het hele verhaal. Daarom wil De Gezichten van Margraten in mei, maar ook in de aankomende jaren, de verhalen achter de foto’s gaan vertellen. En wij vragen om uw hulp daarbij! Deel het verhaal van een soldaat met het eerbetoon. Dan delen wij die met de rest van de wereld. Zo kunnen anderen iets van hun levensverhalen leren en er geïnspireerd door worden. En bovenal: zo worden ze niet vergeten.

Lees meer: Verhalen achter foto's gezocht

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct een bedrag doneren via onderstaande knop. Meer informatie over doneren vindt u hier. Dank voor uw steun!

Mollie

margraten15